Ziektekostenverzekering

De ziektekostenverzekering is in Nederland verplicht, iedereen van 18 jaar en ouder dient deze af te sluiten. Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar? U kunt ze gratis met u meeverzekeren, u hoeft voor hen nog geen premie te betalen. Zodra de kinderen 18 jaar worden dienen zij zelf een ziektekostenverzekering af te sluiten of dient u daarvoor te zorgen. Het is verstandig om de zorgverzekeringen online met elkaar te vergelijken, zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende verzekeraars en de premie die zij in rekening brengen voor de diverse polissen.

Online ziektekostenverzekeringen vergelijken

U kunt eenvoudig online uw ziektekostenverzekering vergelijken en berekenen. Heeft u op dit moment een zorgverzekering waar u een relatief hoge premie voor betaalt? Heeft u het idee dat het voordeliger kan door over te stappen? Het is dan verstandig om allereerst op een rij te zetten welke ziektekostenverzekering u af wenst te sluiten. Hoe ziet uw ideale polis eruit? Wenst u de volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in de buurt of bent u bereid wat verder te reizen naar een ziekenhuis om de omgeving? Wenst u alleen de basisverzekering of wilt u daarnaast ook gebruik maken van een aanvullende ziektekostenverzekering? Het zijn belangrijke vragen, aan de hand waarvan u een keuze kunt maken.

Eigen risico en premie

Denk bovendien na over het eigen risico dat u wilt lopen. Er is standaard sprake van een kleine €400 aan eigen risico binnen de ziektekostenverzekering. Dat betekent dat u dit bedrag zelf dient te betalen op het moment dat er wat aan de hand is, voordat de verzekeraar uit zal keren. Er is sprake van een eigen risico per jaar, vanaf het moment dat dit op is kunt u de kosten laten vergoeden. Het is mogelijk om een vrijwillig eigen risico tot maximaal €500 af te sluiten. U zorgt er daarmee voor dat u de premie flink omlaag kunt brengen.

Een hoger eigen risico kan u enkele tientjes per maand aan premie schelen, waardoor de ziektekostenverzekering een stuk voordeliger wordt. Daarnaast is het de moeite waard om vooral de basisverzekering op basis van de premie te vergelijken. Er is sprake van een wettelijk verplicht pakket, waardoor u de dekkingen niet naast elkaar hoeft te zetten. Wilt u ook de aanvullende ziektekostenverzekering vergelijken? Dan is het verstandig om de dekking wel in ogenschouw te nemen, aangezien de verzekeraars vrij zijn om deze samen te stellen. Alleen zo kunt u tot de beste ziektekostenverzekering komen.

Online ziektekostenverzekering afsluiten

Vindt u de ziektekostenverzekering die u graag wilt afsluiten? U kunt dat gewoon online doen. U heeft ieder jaar de mogelijkheid om de overstap te gaan maken naar een andere verzekeraar. Het is van belang om voor 31 december in ieder geval uw oude verzekering op te zeggen. Vervolgens heeft u tot 1 februari de tijd om de nieuwe polis af te sluiten, die vervolgens met terugwerkende kracht in zal gaan. Op die manier kunt u overstappen en een wisseling maken van ziektekostenverzekering en zorgt u ervoor dat u een lagere premie betaalt of u kunt rekenen op een betere dekking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.