WA verzekering

We gebruiken de WA verzekering als een alternatieve benaming voor de aansprakelijkheidsverzekering. Dat klopt met het oog op de dekking waar u op kunt rekenen, al is de benaming niet helemaal juist. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het klopt dat u wettelijk aansprakelijk bent op het moment dat u iemand anders schade toebrengt. Het is aan de andere kant niet zo dat u wettelijk verplicht bent om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wat dat betreft kunnen we de WA verzekering beter een aansprakelijkheidsverzekering noemen, hier zullen we de beide termen door elkaar gebruiken.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wilt u een WA verzekering afsluiten? U zorgt daarmee voor een verzekering tegen de aansprakelijkheid, waar u mee te maken krijgt op het moment dat er als gevolg van uw handelen bij iemand anders schade ontstaat. Een ongeluk zit over het algemeen in een klein hoekje, waardoor het verstandig is om een WA verzekering af te te sluiten. Bijkomend voordeel is dat de premie over het algemeen laag ligt, waardoor het niet nodig is om maandelijks een groot bedrag te reserveren voor de WA verzekering.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is daarom verstandig om een WA verzekering af te sluiten. Met behulp van deze polis is het mogelijk om eventuele financiële schade af te dekken. Komt u bijvoorbeeld bij iemand anders thuis en gaat er daar een dure vaas om of laat u een glas rode wijn op het tapijt vallen? Dit kan gemakkelijk een paar honderd tot een paar duizend euro schade opleveren, bedragen die u waarschijnlijk niet zomaar heeft liggen. De WA verzekering kan in dat geval uitkomst bieden, u zorgt er daarmee voor dat u de kosten kunt laten dekken.

Een ongeluk zit ook op straat in een klein hoekje, waar de WA verzekering zelfs kan voorkomen dat u met zeer hoge kostenposten te maken krijgt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het moment dat u over straat fietst en u iemand per ongeluk aanrijdt? Die persoon kan daar zwaar letsel aan overhouden, wat betekent dat u flinke kosten dient te maken. Het gaat mogelijk om de directe behandeling van de ander, net als om smartengeld. U kunt de WA verzekering daarvoor gebruiken, er bestaat over het algemeen een dekking tot €1.000.000 of meer. Wat dat betreft is het de moeite waard deze polis online te vergelijken en af te sluiten.

Lage premie voor de WA verzekering

Dankzij de lage premie voor de WA verzekering kunt u daar op een relatief voordelige manier gebruik van maken. U betaalt maandelijks maximaal een paar euro, terwijl u aan de andere kant kunt rekenen op een uitstekende dekking. Hoe het komt dat de premie relatief laag ligt? Dat heeft vooral te maken met het kleine risico dat u loopt. Het zou u echter maar gebeuren dat er een grote kostenpost ontstaat. Het is daarom verstandig om online een WA verzekering af te sluiten bij de beste verzekeraar, zodat u zich daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.