Autoverzekering afsluiten

Wilt u een autoverzekering afsluiten en bent u benieuwd hoe u dat het best aan kunt pakken? Wij stellen 3 stappen voor:

  • Kies het type autoverzekering
  • Vergelijk de extra dekkingen
  • Sluit de autoverzekering af

U zorgt er aan de hand van deze drie stappen voor dat u een goede keuze kunt maken uit de verschillende verzekeraars, zonder dat het aanbod u zal overweldigen. Er is sprake van tientallen verzekeraars met een autopolis, waardoor het soms niet meevalt om door de bomen het bos nog te zien. U kunt een autoverzekering afsluiten door dit stap voor stap aan te pakken, iets waar we u graag mee begeleiden.

Type autoverzekering

U kunt een autoverzekering afsluiten door allereerst een keuze te maken uit de verschillende soorten autoverzekeringen die er zijn. Het gaat in eerste instantie om de WA autoverzekering. Dit is een autopolis voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is verplicht voor iedereen die met een auto de openbare weg op wilt. De dekking zit eenvoudig in elkaar, deze is beperkt tot de schade die u toebrengt aan anderen (materieel en immaterieel).

U kunt daarnaast een autoverzekering afsluiten op basis van WA Beperkt Casco. We noemen deze variant ook wel WA Plus. Er is opnieuw sprake van een verzekering voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Daarnaast kunt u rekenen op dekking voor ruitschade, joyriding en bijvoorbeeld schade als gevolg van het weer. De dekking is wat uitgebreider, de premie ligt ook wat hoger.

Wilt u een autoverzekering afsluiten en u daarmee tegen zoveel mogelijk risico’s verzekeren? Kies dan voor de WA Allrisk dekking, die we ook wel de WA Volledig Casco autoverzekering noemen. Er is dan sprake van de eerder genoemde dekkingen, naast dekking voor schade die u zelf toebrengt aan uw eigen auto. U kunt deze autoverzekering afsluiten op het moment dat u een nieuwe of jonge auto koopt.

Extra dekkingen vergelijken

Wilt u een autoverzekering afsluiten en heeft u een keuze gemaakt uit de drie varianten die er beschikbaar zijn? Vervolgens is het verstandig om na te gaan welke extra dekkingen u kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een inzittendenverzekering afsluiten, net als een rechtsbijstandsdekking. Wilt u ook accessoires meeverzekeren? Het is verstandig om in te schatten hoeveel risico u loopt en wat u aan de andere kant wilt betalen. Een rechtsbijstandsdekking helpt u claims in te dienen wanneer u te maken krijgt met schade, accessoires verzekeren is alleen de moeite waard wanneer die van grote waarde zijn.

Autoverzekering afsluiten op internet

Vervolgens kunt u online de autoverzekering afsluiten, u hoeft daar de deur niet voor uit. U dient uw gegevens op te geven aan de verzekeraar, die onder andere zal controleren of het aantal opgegeven schadevrije jaren klopt. Is er sprake van een eerlijke aanvraag? Dan zal de autoverzekeraar u accepteren. U kunt online binnen een paar minuten uw autoverzekering afsluiten, na bevestiging door de verzekeraar bent u definitief verzekerd. Vanaf dat moment kunt u rekenen op dekking door de polis, op het moment dat er onderweg een keer wat aan de hond is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.